Luni, 31 iulie 2017, ne-am bucurat să găzduim o sesiune de lucru comună împreună cu o delegație a Universității din Padova reprezentată de către doamnele Annalisa Trovo și Monia Paita.
Scopul sesiunii l-a reprezentat stabilirea principiilor de bază pentru viitorul curs de securitate globală și apărare prin mediere civică organizat de către Institutul de Pace și Mediere Civică – un proiect al Global Intelligence – în colaborare cu Universitatea din Padova. În accepțiunea Asociației, Institutul este menit să ofere cursuri de specialitate, cercetare, inițiative legislative, implicare în viața publică, mediere în conflicte sociale, inclusiv mediere de pace (lista nu este exhaustiva).
În sprijinul acestei inițiative, Global Intelligence a încheiat un prim parteneriat internațional cu Universitatea din Padova. Prezența Universității în punerea bazelor acestui proiect este imperios necesară, astfel Institutul reușind să beneficieze de vasta experiență și expertiză a specialiștilor italieni. Prin stabilirea acestui parteneriat, Institutul va lansa un prim curs care va conține modulul de mediere civica importat de la Padova, în colaborare cu domnul profesor Gianpiero Turchi, coordonator al Departamentului pentru Filosofie, Sociologie, Educație și Psihologie Aplicată din cadrul Universității din Padova. Departamentul reunește cercetători din diferite domenii cu scopul de a dezvolta analize interdisciplinare ale experienței umane în contexte sociale. Tematica cercetării acoperă în principal problemele interculturale, analiza proceselor sociale, educaționale și psihologice, precum și alegerile și practicile individuale în contextele socio-culturale și istorice, cu respectarea valorilor de bază.
Ne mândrim că, la finalul întâlnirii, am putut constata că, datorită unei viziuni comune, proiectul capătă rapid o formă concretă, motiv pentru care vom continua să întreprindem pașii necesari pentru implementarea sa.