Un nou proiect susținut de Global Intelligence

Tehnorobia – discuții umane într-o lume dominată de tehnologie – este numele unui nou proiect susținut de Asociația Global Intelligence și derulat de antropologul Alexandru Dincovici.

Ce este Tehnorobia?

Tehnorobia este un proiect de podcast audio-video, care abordează, din perspectivă critică și antropologică, teme, anxietăți și preocupări profund umane într-o lume în continuă schimbare animată de tehnologie, care tinde să lase în urmă o mare parte din public. Și din cetățeni. Încercăm să găsim și să oferim răspunsuri care să ajute oamenii să înțeleagă mai bine lumea și experiențele prin care sunt nevoiți să treacă.

De ce susținem proiectul?

Tehnorobia își propune să ofere un spațiu pentru abordarea critică a temelor relevante pentru orice om al zilelor noastre care încearcă să își înțeleagă locul și rolul în comunitate în timp ce este nevoit să se adaptaze schimbărilor din ce în ce mai rapide aduse de evoluția tehnologică.

Împărtășim cu Alexandru credința că răspunsurile la întrebările legitime pe care orice dintre noi le are nu pot fi oferite decât printr-o abordare ce încurajează dezbaterea și înțelegerea reciprocă, nu polarizarea și doar prin prezentarea lor într-un context uman și real, astfel încât să putem înțelege implicațiile asupra indivizilor și comunităților.

Când?

Primul sezon al proiectului urmează a fi lansat în toamnă, fiind vorba despre 12 episoade săptămânale de aproximativ 60 de minute fiecare. Până atunci, vă invităm să descoperiți mai multe despre cine este Alexandru Dincovici aici.